Europees Lijmoperator

Diploma Europees Lijmoperator EWF-EAB* uitgereikt aan A.A.S. Autoschade Hagen

Op 11 mei jl. is het diploma lijmoperator European Welding Federation - European Adhesive Bonder* (EWF-EAB) uitgereikt aan A.A.S. Autoschade Hagen. Zonder verbindingstechnieken is niet alleen de productie van de carrosserie, maar ook is verantwoord autoschadeherstel ondenkbaar. Naast de 'conventionele' verbindingstechnieken zoals schroeven, MIG/MAG- en weerstandslassen wordt het lijmen bij A.A.S. Autoschade Hagen steeds meer toegepast. Om de kwaliteit van de lijmverbindingen en dus ook het totale schadeherstel te waarborgen is de goed opgeleide en gekwalificeerde lijmoperator noodzakelijk en een niet meer weg te denken schakel in het schadeherstelproces.

Juist hierom heeft A.A.S. Autoschade Hagen recentelijk deelgenomen aan een FOCWA pilot voor de opleiding Europees Lijmoperator EWF ? EAB. De pilot in samenwerking met TU - Delft werd gehouden in het gebouw bij de faculteit Luchtvaart en  -  Ruimtevaart Techniek. De opleiding is met goed gevolg afgelegd. Het diploma werd door de heren Ron Dries - voorzitter sectie Schadeherstel FOCWA en Henk Zandvliet - directeur NIL, uitgereikt aan de heer De Vries van A.A.S. Autoschade Hagen.

Arnold Hagen, eigenaar van het gelijknamige bedrijf, is bijzonder in zijn nopjes met het behaalde diploma door zijn medewerker. ?Goed opgeleid en gekwalificeerde vakmensen zijn belangrijk voor de toekomst van de autoschadeherstelbranche en ons bedrijf, met het oog op veilig en kwalitatief goed herstel van de moderne carrosserieconstructie waarin geavanceerde materialen, constructiemethoden en verbindingstechnieken toegepast worden aldus Arnold Hagen?.

Tijdens de diploma-uitreiking gaf de heer Zandvliet van het NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek) een presentatie over het belang van goede verbindingen en de rol van het NIL op het gebied van expertise, kwaliteitsnormen en certificering op het gebied van verbindingstechnieken waaronder lassen en lijmen.
<?xml:namespace prefix = w />

Wij zijn altijd bezig met investeren in het opleiden van ons personeel voor wat betreft de laatste stand van zaken op het gebied van techniek en autoschadeherstel, licht Arnold Hagen toe. Daarnaast zijn we heel blij dat de branchevereniging FOCWA zich hard heeft gemaakt voor het opstarten van de opleiding Europees Lijmoperator EWF-EAB. Want hierdoor wordt dit diploma in heel Europa erkend.