Ondernemersbelang

Autoschade Hagen Apeldoorn Uw bedrijfswagenpark in professionele handen

Onder de naam Autoschade Bakkenes is het 60 jaar geleden allemaal begonnen. Vanaf 2002 nam Arnold Hagen het bedrijf onder zijn hoede. In ruim vier jaar tijd heeft Autoschade Hagen de goede naam uitgebouwd en is uitgegroeid tot een begrip in Apeldoorn en wijde omgeving.

Nieuwe naam

Directeur Arnold Hagen:Toen ik in 2002 de kans kreeg om dit bedrijf over te nemen heb ik geen moment geaarzeld om zelfstandig verder te gaan onder een nieuwe naam. Omdat we onze service en kwaliteit op een hoog peil hebben kunnen handhaven zijn de klanten gebleven. Zo hebben we als een van de eerste bedrijven in onze branche het ISO-certificaat behaald. Verder zijn wij in het bezit van de KZS-certifering. (Kwaliteitszorg Schadeherstel). Dat betekent dat we volgens een door de brancheorganisatie FOCWA ontwikkeld en inmiddels officieel erkend kwaliteitszorgsysteem werken. Het autoschadebedrijf neemt de particulier indien gewenst al het regel- en papierwerk uit handen en zorgt als dat nodig is voor vervangend vervoer. Uit ervaring weet Arnold Hagen dat een ongeluk en de daarbij opgedane schade ook behoorlijk veel emotionele impact kan hebben op de klant. Een goede opvang van de klant is daarom heel belangrijk en dat wordt dan ook zeker op prijs gesteld.


Minder schades

Als geen ander heeft Arnold Hagen gezien hoe de schademarkt de laatste jaren is veranderd. De gemiddelde automobilist rijdt tegenwoordig voorzichtiger. Het bewustzijn is er dat een eventuele schade kan leiden tot een hogere premie of een lagere no-claimkorting. Daarbij investeert de overheid veel in veiligheid. Er zijn steeds meer rotondes gekomen, en steeds meer en uitgebreidere snelheidscontroles. De mentaliteit van de automobilisten is daardoor toch wel veranderd. Hagen ziet ook andere ontwikkelingen: Gelukkig zijn voertuigen een stuk veiliger geworden: Bijna elke auto beschikt over ABS en airconditioning waardoor men nooit meer met beslagen ramen hoeft te rijden, de nieuwste wagens hebben inmiddels ook al achteruitrij-sensoren. Feit is wel dat hierdoor het gemiddelde schadebedrag gedaald is van 1400 Euro tot onder de 1000 Euro. Grote schades maken we eigenlijk nauwelijks meer mee.

Zakelijke markt

Zonder de particuliere markt te veronachtzamen is Hagen zich daarom steeds meer gaan richten op de zakelijke markt. En met succes; Het wagenpark van de Gasunie, van het Waterschap Veluwe, de politie en de ambulancedienst in de Stedendriehoek zijn allemaal door Hagen voorzien van een nieuwe huisstijl en bedrijfslogo. Maar ook de kleine ondernemer met een gering wagenpark is bij Hagen aan het juiste adres. Zo zijn er steeds meer bedrijven die de kwaliteit van Autoschade Hagen op waarde weten te schatten. Het bedrijf is prima toegerust op deze nieuwe klanten. De 18 medewerkers hebben de beschikking over een goed geoutilleerde werkplaats en twee spuitcabines. Hagen werkt alleen met goed opgeleid personeel dat regelmatig wordt bijgeschoold bij een gerenommeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan er gewerkt worden volgens de nieuwste technieken. Bovendien heerst er bij het bedrijf geen negen tot vijf mentaliteit. Arnold Hagen: We maken het verschil door desnoods dag en nacht voor de klant klaar te staan. En dat wordt gewaardeerd.

Arnold Hagen: Wil je binnen ons marktsegment een rol blijven spelen dan moet je kwaliteit leveren, de nieuwste technieken hanteren en klantvriendelijk blijven werken. Alleen de beste bedrijven zullen in deze branche overleven. En daar willen wij er ??n van zijn.