Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn lak in de winter goed beschermen?

Antwoord: Voor de winter voorkomt een kleine preventieve behandeling onnodige kosten als schade door de barre weersomstandigheden toeneemt.

Na de winter behoeft uw lakwerk het nodige onderhoud. Verwijder alle resten van strooizout en laat indien nodig kleine beschadigingen en roestplekjes bijwerken.

  • Parkeer steeds in een garage of onder een afdak, indien mogelijk.
  • Was uw wagen nooit in de volle zon
  • Veeg nooit met een droge doek over de lak, gebruik altijd water
  • Zorg ervoor dat de lak nooit lang in aanraking komt met benzine of antivries
  • Verwijder ijs of sneeuw op uw lak nooit met een ijskrabber, zo kunnen er krassen ontstaan

Wat te doen bij schade?

Antwoord : Zorg altijd dat een europees schadeformulier in het dashboard kastje aanwezig is. Zorg na de aanrijding allereerst voor de veiligheid van mens en dier! Waarschuw, of laat derden de hulpdiensten waarschuwen als er gewonden zijn. Laat gewonden nooit alleen. Leg de feiten samen met de tegenpartij volledig vast op het schadeformulier, gebruik ook de middenstrook voor de voorgedrukte situaties aan te geven. Teken de situatie ruw uit (altijd doen, het wordt echt niet beoordeelt op tekenkwaliteit!) en vergeet niet beiden te tekenen. Indien de aanrijding alleen blikschade tot gevolg heeft kan het zijn dat de politie u verzoekt het in der minne te regelen, andere zaken hebben dan prioriteit.

Tip: blijf hoffelijk, wordt niet boos. Niemand zal toch met opzet een aanrijding veroorzaken.

Kentekenplaat kwijt? en nu?

Als u uw kentekenplaat verloren bent, bij een aanrijding vermist is of als deze gestolen is, dient u eerst een vervangend kentekenbewijs aan te vragen alvorens u andere kentekenplaten kunt kopen. Met dit vervangend kentekenbewijs kunt u bij ons nieuwe kentekenplaten aanschaffen.

U kunt tegenwoordig ook online een nieuw kentekenbewijs aanvragen: kijk op de website van het RDW voor meer informatie of neem telefonisch contact op met 0900-07-39 ( 0,10 per minuut).